Jale Özgentürk Hürriyet'ten istifa etti

Hürriyet gazetesinde yaklaşık 50 gazetecinin işten çıkartılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Gülse Birsel ve Ayşe Arman'ın ardından ekonomi gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Jale Özgentürk de istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi ekonomi yazarlarından Jale Özgentürk de gazeteyle yollarını ayırdı. Özgentürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işten çıkarmaları protesto için istifa ettiğini duyurdu.

Jale Özgentürk, sosyal medya hesabından, istifasına ilişkin şu duyuruyu yaptı: "Referans, Radikal ve Hürriyet. 16 yıl önce geldiğim gruptan bugün ayrılıyorum. Her biri gazeteciliğin yüz akı arkadaşlarıma yapılanı hazmetmek zor. Gazeteciliğe ve gazeteciye saygı duyulacağı günler yakındır umarım."

Demirören medyada, yaklaşık 50 gazeteci, evlerine gönderilen tebligatla işten çıkartılmıştı. İşine son verilenlerin tamamına yakını ise Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazetecilerden oluşuyordu.

(HABER MERKEZİ)

Hürriyet'ten çıkarılan Kenan Başaran: 'İşletmesel' olarak çok ucuz bir işçiydimHürriyet'ten çıkarılan Kenan Başaran: 'İşletmesel' olarak çok ucuz bir işçiydim