Bakan Varank'tan Eren Erdem hakkında suç duyurusu

Bakan Varank, Eren Erdem'den şikayetçi oldu. Varank, hakarete maruz kaldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, cezaevinden tahliye edilen eski CHP milletvekili Eren Erdem hakkında, yaptığı açıklamada kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Varank'ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Eren Erdem'in 1 Kasım'da yaptığı açıklamasında Varank'ı hedef aldığı ve kullandığı hukuka aykırı ifadeler gerekçesiyle TCK 125'inci maddesinde yer bulan "kamu görevlisine alenen hakaret" suçunu işlediği öne sürüldü.

Dilekçede, "Mesleki kariyeri yalan ve iftiralarla dolu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski milletvekili, şikayete konu beyanıyla hezeyanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Şüphelinin iddia etiği gibi müvekkilimin bahsi geçen olay ile hiçbir ilgisi, bağlantısı bulunmamaktadır. Hal böyleyken şüphelinin eylemi tümüyle hakaret ve iftira suçunun unsurlarını oluşturmaktadır" denildi.

Silivri Cezaevi'nden 31 Ekim'de tahliye edilen eski CHP milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet gazetesinden Leyla Kılıç'a konuşmuştu. Erdem, gizli tanık ifadesinin Mustafa Varank'ın talimatıyla hazırlanıp dosyasına konulduğunu iddia etmişti. (İSTANBUL/AA)