Annenin çığlığı: Kadri'mi hastaneye götürün

İzmir Ailağa Cezaevi'nde tutulan 21 yaşındaki Kadri Sancar iki yıldır diş ağrısı yaşıyor. Sancar ailesini arayarak, 'Eğer tedavi edilmezsem bütün dişlerimi sökeceğim' dedi. Sancar'ın annesi Vetha Sancar, "Kadri'mi hastaneye götürün" diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Aliağa 1 Nolu T Tipi Cezaevi'nde tutulan 21 yaşındaki Kadri Sancar, iki yıldır dişlerinde sorun yaşıyor. Sancar'a '4 yıl sonra ancak dişlerine müdahale edebiliriz' denildiği için ise tedavi olamıyor. Bu yüzden aşırı kilo kaybı yaşayan Sancar aynı zamanda Hepatit B hastası ve sağ gözünde görme yetisini neredeyse kaybetme noktasına geldi. Mardin Dargeçit'te yaşayan Sancar'ın annesi Vetha Sancar oğlunun tedavi edilmesi için yetkililere seslendi.

'BÜTÜN DİŞLERİMİ SÖKECEĞİM...'

Kadri Sancar

Sancar 4 yıl önce Mardin Dargeçit'te gözaltına alınarak tutuklandı. Çıkartıldığı mahkemede Sancar'a 22 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay ise bu cezayı iki yıl önce bozdu. Cezaevine girmeden önce Hepatit B hastası olan Sancar'ın cezaevinde durumu daha da ağırlaştı. Üstüne dişlerinde yaşanan sorun eklendi. İki yıldır diş ağrısı yaşayan Sancar tedavi edilemediği için yemek yiyemiyor. Ailesini arayan Sancar en son, “Eğer dişim tedavi edilmezse bütün dişlerimi sökeceğim” dedi.

'HERKESE SESLENİYORUM'

Bu sözleri duyan 54 yaşındaki anne Vetha Sancar çocuğunun tedavi edilmesi için sesini duyurmaya çalışıyor. Sancar yayınladığı videoda yetkililere şu çağrıda bulundu: “Çok kilo kaybetmiş... Yemek yiyemiyor. 4 senedir tutuklu. Hasta olduğum için yanına gidemiyorum. Allah rızası için oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Kadri'mi hastaneye götürün. Sesimi duyan herkese sesleniyorum.”

Sancar'ın ağabeyi İslam Sancar da kardeşinin bir an önce hastaneye kaldırılmasını isteyerek, “Yargıtay kardeşimin cezasını iki yıldır bozmuş durumda. Tam iki yıldır Yargıtay'da duruşma yapılmasını bekliyorum. İki yıldır kardeşim diş ağrısı çekiyor. Aşırı kilo kaybı var. Sağ gözünü kaybetmek üzere. Bu hukuksuzluğun giderilerek kardeşimin tedavisinin yapılmasını istiyoruz” dedi.