TBMM'den ABD Temsilciler Meclisi'ne kınama

TBMM, ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan Türkiye kararlarını, kabul ettiği tezkereyle kınadı. Tezkerede, "ABD Temsilciler Meclisinin, bir kısım çevrelerin sözde Ermeni soykırım iddiaları bağlamında gündeme getirdiği tezleri sahiplenmesini, akıl ve vicdan sahibi üyelerin itirazına rağmen bir karara dönüştürmesini, TBMM olarak esefle kınıyor ve reddediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanlığının, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen tezkeresiyle ABD Temsilciler Meclisi kararları kınandı.

TBMM tezkeresinde, "Türkiye’ye yaptırım uygulanması tehdidi ile alınan Temsilciler Meclisi kararının nezdimizdeki anlamı sadece şantaj girişimidir. Türkiye hiçbir zaman şantaja boyun eğmemiştir, bu kararı da tek vücut olarak şiddetle reddettiğini ilgili siyasetin sahiplerine bildiririz" ifadeleri yer aldı.

Tezkerede, "ABD Temsilciler Meclisinin, bir kısım çevrelerin sözde Ermeni soykırım iddiaları bağlamında gündeme getirdiği tezleri sahiplenmesini, akıl ve vicdan sahibi üyelerin itirazına rağmen bir karara dönüştürmesini, TBMM olarak esefle kınıyor ve reddediyoruz" denildi. (ANKARA/AA)