Nevşehir'de yasak kalktı, Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, valinin 'yanlış anlaşılma var' diyerek, 29 Ekim dolayısıyla yapmak istedikleri yürüyüş yasağını kaldırdığını duyurdu. Valiyle görüşmenin ardından CHP'liler belirlenen güzergâhta 'Atatürk'e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nevşehir'de tartışmalara neden olan 29 Ekim yürüyüşünde bugün yeni bir gelişme yaşandı. Valilik, 'kamu düzenini bozar' gerekçesiyle getirdiği yasağı, tepkilerin ardından kaldırdı.

Bu gelişmenin ardından CHP İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez'in anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan burada yaptığı konuşmada, kentte düzenledikleri yürüyüşe Nevşehir Valiliği'nin izin vermediği yönünde tartışmaların gündeme geldiğini, Vali İlhami Aktaş'ın daveti üzerine bugün bir araya geldiklerini ve yürüyüşü gerçekleştirdiklerini anlattı.

'VALİ, HESABINI SORACAĞIZ DEDİ'

Sarıaslan, görüşmeye ilişkin şu bilgiyi verdi: "Birtakım yanlış anlaşılmalara yol vermemek adına Sayın Vali bizi bugün çay içmeye davet etti. Kendisiyle görüştüğümüzde, 'Ben Japonya'daydım. Yasaklamada benim imzam yok ama imzası olan şahıstan da bunun hesabını soracağız' dedi. Biz devletin sözüne güvenmek zorundayız. İmza atan şahıstan hesap sorulmazsa, ben milletvekili olarak buradaki Nevşehir halkıyla bunun hesabını sorarız."

Etkinlik, konuşmalarından ardından sona erdi.

(NEVŞEHİR-AA)