Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ıncı yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Kutlamalar dünden itibaren başlarken, Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenle devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ne yazan Erdoğan, "Barış Pınarı Harekatı'yla birlikte terör koridorunu dağıttık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yazdığı ve seslendirdiği metin şöyle:

"Aziz Atatürk, bugün millet olarak büyük bir heyecanla cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde zat-ı alinizi ve İstiklal Harbi'nin kahramanlarını, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bağımsızlığımıza ve milli bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, Kurtuluş Savaşı'mızı zafere taşıyan direniş ruhuyla yurt içinde ve yurt dışında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 9 Ekim'de başlattığımız ve kısa sürede çok ciddi başarılara imza attığımız Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak kararlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun."

Erdoğan'ın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları da Anıtkabir'de hazır bulundu.

AKŞAM RESEPSİYON VAR

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla saat 19.00'da Cumhurbaşkanlığı'nda resepsiyon düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören belediyeleri meşaleli yürüyüşler düzenleyecek. Kutlamalar çerçevesinde Athena Anıtpark’ta, Cem Adrian ise Yenimahalle’de sahne alacak.

VATAN CADDESİ'NDE RESMİ GEÇİT

İstanbul'daki kutlamalar kapsamında Vatan Caddesi'nde resmi geçit düzenlendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever' araç üzerinden halkın bayramını kutladı.

İstanbul'da ise dün Şişli, Maçka Parkı ve Sultanahmet'te sanatçıların konser de verdiği çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sultahanmet'te Fahir Atakoğlu, Şevval Sam ve Athena konser verdi. Sultanahmet'teki kutlamaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da katıldı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün tüm Türkiye'de etkinlikler düzenlenecek.

PUTİN'DEN 29 EKİM TEBRİĞİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter'dan Rusya lideri Putin'in Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yılı nedeniyle Türk mevkidaşı Erdoğan'a bir tebrik telgrafı gönderdiğini paylaştı. Telgrafta "Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin yüksek seviyeye ulaştığını memnuniyetle kaydeden Rus lider, Türk vatandaşlarına saadet ve refah dileklerini iletti" ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

NATO'DAN KUTLAMA

NATO Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Müttefik ülke Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)