Cizre'de kayyım protestosuna darp ve gözaltı

Kayyım atamasının ardından Cizre'de yürüyüşe geçen protestoculardan bazıları gözaltına alındı. Polisin kalkanlarla saldırdığı eylemde Mehmet Zırığ ve HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyım atamasını protesto etmek için bir araya gelen partililer polis tarafından engellendi. Yaşanan arbedede HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir boynundan yaralandı. Görevden alınan belediye eş başkanı Mehmet Zırığ da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'ın görevinden uzaklaştırılıp, yerine ilçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun kayyım atanması kentte tepkiyle karşılandı. Sabah saatlerinde kayyım atanmasıyla birlikte belediye binası ve HDP ilçe binasına giden yollar zırhlı araçlarla polisler tarafından kapatıldı. Belediyeye kayyım atandığını öğrenen çok sayıda partili ile HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş, belediye eş başkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ parti binasına geldi. Polisler bir süre önce valilik tarafından eylem ve etkinliklere getirilen 'yasak' kararı gerekçesiyle açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine yürüyüşe geçen kitlenin etrafı polisler tarafından kalkanlarla çevrildi.

DARP RAPORU ALINDI

Yaşanan gerginlik üzerine polisler, aralarında HDP'li Belediye Meclis üyeleri Mesut Uçkaç ile Serhat Küçük'ün de bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Çevik kuvvet tarafından birçok eylemci de cop ve kalkanlarla darp edildi. HDP'li Nuran İmir de hastaneye kaldırıldı. HDP'li İmir'in boynundan darbe aldığı ve röntgeninin çekildiği öğrenildi. Görevden alınan belediye eş başkanı Mehmet Zırığ da hastaneden darp raporu aldı. Partililerin bina önündeki bekleyişi devam ediyor. (HABER MERKEZİ/MA)

HDP'li Cizre Belediyesi'ne de kayyım atandıHDP'li Cizre Belediyesi'ne de kayyım atandı