Anıtkabir önünde arbede

Anıtkabir’e yürüyen HKP üyelerine polis izin vermedi. Partililerle polis arasında arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyetin 96. yıldönümü kapsamında Anıtkabir’e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerine polis izin vermedi. Anıtkabir’e girmelerine izin verilmeyen HKP’liler ile polis arasında arbede yaşandı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü kapsamında Anıtkabir ziyareti yapmak istedi. Ellerinde, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ yazılı pankart ve “Yaşasın Cumhuriyet”, “Mustafa Kemal Ölümsüzdür” sloganları eşliğinde Anıtkabir’e yürüyen HKP’liler polis engeli ile karşılaştı. Anıtkabir’e girişlerine izin verilmeyen HKP üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından açıklama yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Ankara İl Başkanı Avukat Sait Kıran, “İki yıldır yasa dışı, keyfi bir karar (yasa) uygulanıyor. Bu yasak tamamen keyfi ve yasalara aykırıdır. O nedenle biz bunu protesto ediyoruz” dedi.

.

HKP'liler 19 Mayıs’ta, 23 Nisan’da, 30 Ağustos’ta ve 10 Kasım’da da Anıtkabir'e yürümek istemiş, ancak Anıtkabir’e girişleri her seferinde Anıtkabir Komutanlığı tarafından engellenmişti.(HABER MERKEZİ)