Altun: Teröristlerin çekilip çekilmediğini ortak devriyelerle belirleyeceğiz

YPG'ye çekilmesi için verilen sürenin sona ermesiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Teröristlerin gerçekten çekilip çekilmediğini ortak devriyeler aracılığıyla belirleyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatta Suriye'de YPG'ye güvenli bölge olarak belirlenen alandan çekilmesi için verilen 150 saatlik süre doldu.

Suriye'nin sona ermesiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çekilmenin gerçekleşip gerçekleşmediğinin devriyelerden sonra belli olacağını belirtti.

Altun, İngilizce olarak yaptığı paylaşımında "Teröristlerin gerçekten çekilip çekilmediğini ortak devriyeler aracılığıyla belirleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Türkiye ve Rusya'nın imzaladığı anlaşmaya göre, YPG'nin çekilmesi için verilen sürenin dolmasının ardından Rus askeri polisi ve Türk askerleri ortak devriyelere başlayacak. Devriyeler, mevcut Barış Pınarı Harekatı alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 kilometre derinlikte Kamışlı haricinde gerçekleşecek. (HABER MERKEZİ)

Rusya: YPG'nin çekilmesi tamamlandıRusya: YPG'nin çekilmesi tamamlandı

Türkiye-Rusya mutabakatının tam metni: Sınıra Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları gelecekTürkiye-Rusya mutabakatının tam metni: Sınıra Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları gelecek