TBB Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul çağrılarını reddetti

TBB, 10 baronun genel kurul çağrısını reddetti. Gerekçe olarak, yönetim kurulu toplantısının yapıldığı tarihte gerekli olan 10 baro yönetimi kararının ulaşmaması gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır barolarının da aralarında olduğu 10 baro yönetiminin Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) olağanüstü genel kurul yapma çağrısı "şekil şartı"na takıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre, genel kurulu çağrısına ilişkin Antalya Barosu'na TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin tarafından gönderilen yanıtta, ret kararının oybirliğiyle alındığı aktarıldı.

Talebin, olağanüstü genel kurul için yasanın aradığı “...en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse...” şekil şartının, TBB Yönetim Kurulu toplantı tarihi itibarıyla oluşmaması" gerekçesiyle “yönetim kurulu tarafından değerlendirmeye alınmadığını” ifade edildi.

10 baronun, bu süreçte güncel tarihli yeni karar alıp bunu kasım ayının ilk haftasında TBB’ye göndereceği öğrenildi. Böylece TBB Yönetim Kurulu toplantısı yapıldığında, önlerine yasanın şart koştuğu 10 sayısının olacağı ve “olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalabileceği” belirtildi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Beştepe'deki adli yıl açılış törenine katılmasına tepki gösteren İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bursa, Aydın ve Van baro yönetimleri, TBB’nin “seçimli olağaüstü genel kurula götürülmesi” için ayrı ayrı karar aldı ve kararları TBB Yönetim Kurulu’na gönderdi.