Adalet Bakanı Gül: Kobani ABD'ye girdiği anda iade edilmeli

Adalet Bakanı Gül'den Mazlum Kobani açıklaması: "Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD'ye bir kez daha iletildi. Bu kişiyle ilgili ABD'ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye'ye iadesi gerekmektedir." Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yazılı bir nota ile ABD'ye Mazlum Kobani ile görüşme olamayacağını bildirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani için bir kırmızı bülten daha çıkarıldığını ve ABD'ye girmesi durumunda Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bugün ziyaret ettiği Akçakale'de yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı ile birlikte Türkiye algı operasyonlarına karşı da operasyon yürütmüştür. Terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü. Türkiye DEAŞ'la kararlı mücadelesini sürdürecek. 32 YPG'li tutuklandı, diğerlerinin işlemi sürüyor" dedi.

Ortadoğu'nun yeni siyasi aktörleri: İlham Ahmed, Mazlum KobaniOrtadoğu'nun yeni siyasi aktörleri: İlham Ahmed, Mazlum Kobani

ABD'de bir grup senatörün ülkeye girişi için vize verilmesini istediği, Trump'ın da 'yakında görüşmek istediğini' söylediği SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani ile ilgili konuşan Gül şunları söyledi, "Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD'ye bir kez daha iletildi. Bu kişiyle ilgili ABD'ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye'ye iadesi gerekmektedir. ABD de bu iade sözleşmesinin tarafı olduğu için ABD'nin terör elebaşı yöneticisini iade etmesi gerekmektedir. Geçici tutuklama için ayrıca yazışma yapılacak."

ÇAVUŞOĞLU: ARANAN TERÖRİSTLE GÖRÜŞME OLMAZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Bakü'de yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak, "Kırmızı bültenle aranan teröristle görüşme olmaz.. ABD'ye yazılı nota ile görüşme olamaz diye bildirdik" dedi. (HABER MERKEZİ)