HDP: İrade gaspına direniş aralıksız sürecek

Belediye başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP'nin yazılı açıklamasında, "Bu irade gaspına karşı her türlü meşru, hukuki, demokratik ve sivil protestolarımızı, direnişimizi aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP, yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile üç belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasıne tepki gösterirken, 'direnişi aralıksız sürdürme' kararında olduklarını açıkladı.

Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ile Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in gözaltına alınmasına dair HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan imzasıyla yapılan açıklamada, “Partimize ve temsil ettiğimiz demokratik taleplerin merkezi konumunda olan belediyelerimize ve temsilcilerimize dönük yoğunlaştırılmış ve sistematik olarak yürütülen faşizan baskı politikalar, aralıksız bir şekilde sürüyor” denildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Belediye eş başkanlarımızın gözaltına alınmalarının bu belediyelerimizi de kayyımlarla gasp etmek amacıyla yapıldığı ortadadır. Türkiye’de seçme ve seçilme hakkı her ne kadar anayasa ve yasalarla kısmen güvence altına alınmış görünse de, uygulamada bu asgari hakların dahi yok sayıldığı tüm ülke ve dünya kamuoyunun malumudur. Seçme seçilme hakkının muhalif kesimlerce, özellikle de partimiz ve iradesini bizden yana kullanan halkımız, seçmenlerimizce kullanılmasına karşı barbarca uygulanan hukuk dışı, keyfi ayrımcılığı kabul etmiyoruz. İktidarın, kazanımlarımıza dönük, halklarımızın/seçmenlerimizin iradesine dönük siyasi darbe hamlelerini, haksız, hukuksuz ve keyfi uygulamalarını ifşa etmeye, bu irade gaspına karşı her türlü meşru, hukuki, demokratik ve sivil protestolarımızı, direnişimizi aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP diyarbakır kayyım