HDP'li vekillerin açıklaması polis ablukasıyla engellendi

HDP milletvekillerinin Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki ACZ Plaza önünde açıklama yapacağını duyan polis hem binayı hem de iki farklı yönden gelen vekilleri çemberlere alarak engelledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP milletvekillerinin Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde açıklama yapacaklarını duyurmasının ardından harekete geçen polisler, iki ayrı yönden gelen milletvekillerini çembere alarak durdurdu.

ACZ Plaza'nın önüne gelen yüzlerce polis, binaya gitmek isteyen milletvekilleri Musa Farisoğulları, İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan'nı anında ablukaya aldı. Plazanın önüne farklı yönden gelen milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ ve Saliha Aydeniz ise Sanat Sokağı'nın başında engellendi. Polis, iki farklı noktada kalkanlarını kullanarak oluşturduğu çember içine aldığı milletvekillerinin çıkışına izin vermedi.

Çevredeki yurttaşları iteleyerek ve bağırarak uzaklaştıran polis, aynı şekilde olayı takip eden gazetecileri zor kullanarak olay yerinden 500 metre uzaklaştırdı.

HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, "Zorbasınız, ama bilin ki bu zorbalık sizin gidişiniz olacak. İşgali görüyorsunuz değil mi? bir basın açıklaması yapmamıza bile tahammül edemiyorlar. Rojava’da çocuklar ölüyor" diye tepki gösterdi.

Milletvekili Feleknas Uca ise "Ülkede böylesi bir ambargo görülmedi. Rojava işgaline karşı sesimizi çıkarmamıza izin verilmiyor. Rojava savaşına karşı direnmek yaşamaktır" diye konuştu.

Polis, HDP milletvekillerini açıklama yapmamak koşuluyla, kalkanlarla oluşturulan polis çemberinden çıkmalarına izin verdi. Polis çemberinden çıkmalarına izin verilen milletvekilleri alandan ayrıldı. (Kaynak: MA)