Gözaltına alınan ESP'liler: Taciz edildik, paramız alındı

Suriye'deki askeri harekatla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle ev baskınıyla gözaltına alınan ikisi kadın, üç kişi işkence gördüklerini açıkladı. Helin Yağmur Uci "2 saat boyunca işkence gördük. Tecavüzle tehdit edildik, yüzlerimiz coplandı. Silahın kabzası ile taciz edildim. Cüzdanımdan paramı çalmışlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım gerekçesiyle ev baskınından gözaltına alınan ikisi kadın, üç ESP üyesi taciz edildiklerini, tecavüzle tehdit edildiklerini ve polisin cüzdanlarındaki paraya el koyduğunu anlattı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) üç üye ve yöneticisi, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırısına karşı sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşım gerekçesiyle 18 Ekim’de evleri basılarak gözaltına alınmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde düzenlenen açıklamaya, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, ESP İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaya, kent milletvekili Musa Farisoğulları, HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, ESP ve HDP’li yöneticiler katıldı.

'GÖZALTI KARARI YOKTU'

ESP İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaya, gözaltına alınan üyelerinin tecavüz edilmekle tehdit edildiklerini, gözaltı kararı bulunmayan bir üyelerinin ise işkence gördüğünü ve işkence sonrası sağlık durumunun ciddiyetin koruduğunu söyledi.

Gözaltına alınanlardan Sosyalist Kadın Meclisleri MYK Üyesi Satiye Ok, Sabah saat 04.00’te evlerinin kapılarının uyarı yapılmadan kırıldığını ve içeri giren özel harekat polislerinin ters kelepçe yaparak, 2 saat boyunca kendilerini yere yatırdığını anlattı. Ok, "Rojava'yı kaybettiniz şimdi ne yapacaksınız, deyip tekme tokat darp etti. Evde arama yapıyorlardı. Aramada biz yoktuk. Cüzdanımdan 100 dolar ve 50 euro almışlar" diye konuştu.

'SİLAHIN KABZASIYLA TACİZ EDİLDİM'

Aynı baskında gözaltına alınan Sosyalist Genlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Üyesi Helin Yağmur Uci de "2 saat boyunca işkence gördük. Tecavüzle tehdit edildik, yüzlerimiz coplandı. Silahın kabzası ile taciz edildim. Cüzdanımdan paramı çalmışlar" dedi.

SGDF'li Sedat Türlü de ayrı bir adreste aynı saatte gözaltına alındığını, tecavüz tehdidine maruz kaldığını ve darp edildiğini söyledi. (Kaynak: MA)