Sezai Temelli konuşmaya başladı, polis partilileri dağıttı

HDP'nin mitinginin yasaklanmasını protesto etmek için Ankara'da bir araya gelen partilileri polis dağıttı. Gazlı ve kalkanlı müdahale Eşbaşkan Sezai Temelli'nin konuşmasıyla aynı anda başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, kentte yapmak istedikleri "Demokrasi için buluşuyoruz" mitinginin Ankara Valiliği tarafından yasaklanması üzerine konuya ilişkin parti binaları önünde açıklama yapmak istedi. Ancak sabah saatlerinden itibaren İl Örgütü binasını abluka altına alan polis, binaya gelen partililer ve gazetecileri Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi.

Açıklama öncesi parti binası önüne gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve milletvekilleri de polis tarafından çembere alındı. Milletvekilleri ile görüşen polis, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söylese de Eş Genel Başkan Sezai Temelli konuşmaya başladı. Temelli’nin konuşmasına başlamasıyla birlikte ise polis, partilileri dağıtmak için biber gazı ve kalkanlarla harekete geçti. Bazı partililerin zorla parti binasına sokulduğu müdahale sırasında fenalık geçirenler oldu. Bir kişi hastaneye kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)