MSB: 36 saatte 14 taciz ve saldırı gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, TSK tarafından güvenli bölgeye yönelik mutabakata uyulurken, SDG güçlerinin 36 saatte 14 taciz ve saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. SDG'den yapılan açıklamada ise Türkiye'ye 'ateşkese uymama' suçlaması yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı ABD ile varılan mutabakata tam olarak uyulduğunu ancak SDG tarafından saldırılar gerçekleştirildiğini duyuran bir açıklama yaptı. Açıklamada 'ABD ile koordine halinde olunduğu' belirtildi.

Bakanlık açıklamasında SDG güçleri tarafından 12’si Resul Ayn, biri Tel-Abyad, biri de Til Temir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı ifade edildi.

SDG'DEN ATEŞKESİ İHLAL SUÇLAMASI

Öte yandan, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adına yapılan bir açıklamada ise Türkiye'ye "ateşkesi ihlal etme" suçlaması yöneltildi. Ateşkesin duyurulmasının üzerinden 30 saat geçmesine karşın, Ras'ul Ayn (Serekaniye) kentindeki yaralı ve sivillerin tahliyesi için güvenli koridor açılmasına izin verilmediği ifade edilen açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Türkiye'nin ateşkesi uygulamasını sağlama sorumluluğu olduğu söylendi. (HABER MERKEZİ)