İHA muhabirinin şikayet ettiği öğretmenler görevden uzaklaştırıldı

Nusaybin'e düşen havan mermilerinin SDG tarafından atıldığını söylemedikleri gerekçesiyle İHA muhabiri Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül'ün şikayeti üzerine gözaltına alınan dört öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Pınarı Harekatı'nın ilk günlerinde İHA muhabiri Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül'ün şikayeti üzerine Nusaybin'de gözaltına alınan öğretmenler görevden uzaklaştırıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Yenituran Mahallesi'nde, 11 Ekim’de bir sokağa havan mermisi düşmesi sonrası olay yerine giden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül, havan mermilerinin SDG tarafından atıldığını yönünde açıklama yapmayanlarla tartışmıştı. Kendisine tepki gösterenleri 'terör seviciler' olarak nitelendiren Solmuşgül'ün, "YPG'nin yaptığını kabul etmiyorlar. Neyse çıkalım buradan" şeklinde ifadeleri de sosyal medyada yer alan görüntülere yansımıştı.

Solmuşgül’ün sonradan yaptığı şikayet üzerine, Nusaybin'de öğretmenler S.İ. ve H.B. ile M.A. ve F.A. gözaltına alınmıştı. MA'da yer alan habere göre, gözaltına alınan 4 isim önceki gün adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Öğretmenler S.İ. ve H.B. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nusaybin Kaymakamlığının verdiği kararla geçici olarak açığa alındı. Öğretmenlerin, "basına yansıyan görüntüler" gerekçe gösterilerek açığa alındığı öğrenildi. Yaşadıklarından ve halen memur olmalarından dolayı öğretmenler basına herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Etiketler Nusaybin SDG iha