ABD ile anlaşma Cuma hutbesini değiştirdi

Türkiye ve ABD arasındaki ‘Suriye ve YPG’ konulu görüşmede Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulması konusunda anlaşmaya varılmasının hemen sonrasında Diyanet’in geceyarısı Cuma hutbesini değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Türkiye arasında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeden sonra Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu haftaki Cuma namazı için camilere “Mehmetçik” konulu hutbe gönderen Diyanet’in, harekatın durdurulmasının ardından konuyu değiştirdi. Diyanet camilere 'kul hakkı' konulu yeni hutbe gönderdi.

Cuma günleri camilerde görevli imam tarafından okunan hutbe metni, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından web sitesine akşam saatlerinde yükleniyor. İmam veya müezzinler de buradan hutbeyi indiriyordu. Ancak dün akşam yüklenen "Dualarımız Mehmetçiğimiz için" başlıklı hutbe, gece "Kul ve kamu hakkı" başlıklı hutbe ile değiştirildi. Değişikliğin gerekçesi açıklanmadı ama Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesi olduğu belirtiliyor.

Değiştirilen hutbede Barış Pınarı Harekatı da şu şekilde anlatılıyordu, "Barış Pınarı dedi yürüyüşünün adına. Yanında da arkadaşları, eşten dosttan tanışları, kardeşleri… Kimimizin evladı, kimimizin kardeşi… Bizim çocuklarımız, hepimizin ciğerpareleri…" (HABER MERKEZİ)

.

.