HKP, büyükelçilik önünde ABD’yi protesto etti

HKP, Amerikan Büyükelçiliği önünde düzenlediği basın açıklamasıyla ABD’yi ve ABD heyetinin ziyaretini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Ankara İl Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri heyetiyle Beştepe’de görüştüğü sırada ABD Büyükelçiliği önünde basın açıklaması düzenlendi.

“Katil ABD, Ortadoğu’dan ve Ülkemizden Defol” ve “Yankee Go Home” pankartı açan HKP’liler, “Yeni Sevr’e karşı yaşasın ikinci kurtuluş savaşımız” sloganı attı.

HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Sait Kıran tarafından okunan basın açıklamasında, “Şeytan işi sağlama alıyor, tek tek sözcülerini göndermek kesmiyor, heyet gönderiyor verdiği emirleri denetlemeye. Dünyada son 70 yıldır meydana gelen bütün kötülüklerin kaynağı ABD emperyalizmi değilmiş gibi konuşuyor bunak Trump” ifadelerine yer verildi.

Yapılan basın açıklamasının satır başları şu şekilde oldu:

BAŞKA PATRON ARAMAYIN DİYORLAR: Suriye hükümeti ve halkı Beşar Esad önderliğinde sekiz yıldan bu yana yiğitçe direniyor, ABD-AB emperyalistlerine, onun bölgedeki bütün yerel taşeronlarının saldırılarına karşı. Suriye cehenneminin senaryosunu yazan ABD emperyalistleri, Beșar Esad önderliğinde Suriye halkının yiğitçe direnişi karşısında topuklarken, şimdi de kendi yarattıkları IŞİD canavarlarına gardiyanlık yapın emrini vermek için geliyorlar ülkemize kanlı zalimin temsilcileri. Biz uğraşmayalım bu sapıklarla siz uğraşın artık, diyorlar. Mültecilerle biz uğraşmayalım siz uğraşın, diyorlar. Bizim askerlerimiz ölmesin, canları tatlıdır, Mehmetçikler ölsün, diyorlar.

EMİR VE TALİMATLARINI VERMEK İÇİN GELİRLER: Şu çok açık: ABD emperyalistlerinin kanlı örgütü NATO, oltada balık olarak gördüğü bir ülke ile görüş alışverişinde bulunmaz, görüş istemez, düşüncesini sormaz. Bu zalimler topraklarımıza sadece emir ve talimatlarını vermek için gelirler. Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak hiç vazgeçmeyeceğiz "Katil ABD Ortadoğu'dan, Ülkemizden Defol" sloganını haykırmaktan. Hep haykıracağız, özellikle her şeyin ayan beyan ortaya çıktığı 2019 yılının bugünlerinde; "Katil Amerika, Ortadoğu'dan defol" diyemeyen her siyasi, her aydın, her akademisyen, her sanatçı, her gazeteci ya korkaktır, ya da haindir..." diye.

YENİ SEVR PLANINA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ: Ta ki; Ortadoğu halklarına yönelik ABD emperyalistlerinin yaptığı bütün aşağılık planlar, Ortadoğu halkları tarafından parçalanıp atılıncaya, emperyalistlerin yeni Sevr planı parçalanıp, bu aşağılık hevesleri kursaklarında bırakılıncaya, ABD emperyalistleri ve yerli işbirlikçileri, tarihin çöplüğüne atılıncaya kadar susmayacağız. Haykıracağız. Direneceğiz. Mücadele edeceğiz ve yeneceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. ABD emperyalistleri ve yerli işbirlikçiler bunu hiç akıllarından çıkartmasınlar. Mazlum halklar umutlarını hiç kaybetmesinler.