Hakkari ve Mardin'de beş belediye eşbaşkanı tutuklandı

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı ile Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut adliyeye sevk edildi. Beş belediye eşbaşkanının tutuklanmasına karar verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı ile Mardin'de Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut tutuklandı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 Ekim günü yapılan polis baskınlarında gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Hakkari Adliyesi’ne getirildi.

Karaman, Yaşar ve Sarı savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiler. Hakimlik, Karaman'ın "silahlı terör örgütüne olmak" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Remziye Yaşar "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", İrfan Sarı ise "silahlı terör örgütüne olmak" iddiasıyla tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma nedeniyle 15 Ekim'de gözaltına alınan Nusaybin Belediye Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Nusaybin Belediye Meclisi üyesi Mehmet Emin Alkan emniyetteki ifadelerini ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan Nergiz ve Kut "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanırken, Alkan serbest bırakıldı. (AA)