Mardin ve Şanlıurfa'nın yedi ilçesinde eğitime iki gün ara verildi

Suriye'deki askeri harekat nedeniyle Mardin'in Nusaybin, Artuklu ve Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Mardin'in Nusaybin ile Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinin tamamında, Mardin Artuklu ve Kızıltepe ilçeleriyle Şanlıurfa'nın Suruç ve Birecik ilçelerinde sınıra yakın bölgelerdeki okullar iki gün tatil edildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Nusaybin'in tamamında, Artuklu ile Kızıltepe ilçelerinde ise Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulda, eğitime iki gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Mardin İlimiz Nusaybin İlçesi'ndeki tüm okullarımız ile Artuklu ve Kızıltepe İlçeleri'nin Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulumuzda 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde iki (2) gün süre ile Eğitime ara verilmiştir. Eğitime ara verilen okullarımız Kaymakamlıklarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından duyurulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa Valiliği de Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde bütün okullarla, Suruç ve Birecik ilçelerindeki bazı okullarda 17 ve 18 Ekim'de eğitim verilmeyeceğini açıkladı. Suruç'ta eğitime ara verilen okullar şöyle:

Mürşitpınar İlk/Ortaokulu, Çaykara İlk/Ortaokulu, Küçük Kendirciler İlkokulu, Eğrice İlk/Ortaokulu, Çengelli İlk/Ortaokulu, Aşağı Oylum İlkokulu, Dolaş İlk/Ortaokulu, Dikmetaş İlkokulu, Fıstıklı İlkokulu, Kesmecik İlkokulu, Şakir Şimşek İlk/Ortaokulu, Tavşan İlkokulu, Yolaklı İlkokulu, Binatlı İlkokulu, Taşlıkuyu İlk/Ortaokulu, Küçükova İlk/Ortaokulu, Molla Hamza İlkokulu, Göleç İlkokulu, Atlılar İlkokulu, Balaban İlkokulu, Deniz İlkokulu, Kaynakçı İlkokulu, Özgören İlkokulu, Özlüce İlkokulu, Tokçalı İlkokulu, İzci İlkokulu, Yıldız İlkokulu, Eskice İlkokulu, Kovalı İlkokulu.

Birecik'te de Çiçekalan İlkokulu, Duyduk İlkokulu, Duyduk Ortaokulu, Konak İlkokulu, Sakaltutan İlkokulu, Yukarı İncirli İlkokulu, Düzlüce İlkokulu, Aşağı Karkutlu İlkokulu, Göktepe İlkokulu, Bilekli İlk/Ortaokulu, Güvenir İlkokulu, Eşmeler İlkokulu ve Akarçay İlkokulu iki gün süreyle tatil edildi. (HABER MERKEZİ)