Belediye görevlisi gözaltına almaya çalıştı

Sakarya'da belediyeye yönelik protesto sırasında polis müdahalesi yaşandı. Polis ile birlikte bazı belediye görevlileri de eylemcileri gözaltına almaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi’nde bir süre önce yap işlet devlet ile ihale edilen teleferik projesini protesto edenler polis tarafından gözaltına alındı. Polis ile birlikte bazı belediye çalışanlarının da protestoculara müdahale ettiği görüldü.

Yüklenici firma tarafından inşaatın yapılacağı alana gelenler geceden geç saatlerden itibaren nöbet tutmaya başladı. Bölge sakinleri yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurduklarını belirterek ‘Henüz mahkeme yürütmeyi durdurma yönünde bir karar vermedi. Açılan ve süren davalar varken çalışmanın sürmesi ilerde sorunlara neden olacak’ dediler.

Olay yerinde gerginlik sürerken eylemciler tarafından çevreye park edilen araçlara, polis park yasağından ceza kesmek istedi. Polisin bu tutumunun orada bekleyenleri tahrik ettiğini belirten bazı vatandaşlar polis ile tartıştı. Vatandaşlar "İş makinaları bizim üzerimizden geçmeden bu parka giremez" dedi.

Alana gelen CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, vatandaşların mağdur olduğunu belirtirken, belediyenin insanları dinlemesi gerektiğini söyledi. Halkın teleferiğe karşı olmadığını ifade eden Isır, "Sapanca halkı teleferiğe karşı değil. Halk teleferiği başka yere yapın diyor. Bir belediye başkanı 2 aydır buraya gelemedi. Vatandaşından, yurttaşından korkan bir belediye başkanı istemiyoruz. Gelsinler burada vatandaşlarla konuşsunlar sorunu beraber çözsünler. Ben her vatandaşın sesini dile getirmek zorundayım. Bu iş adamı da olsa dile getirmek zorundayız, buradaki oturan vatandaş olsa da dile getirmek zorundayız. Bu bölge artık şişmiş durumda. Bu yeşil alana teleferik yaptığınız zaman bu gölge patlayacak duruma gelir. Sapanca Belediyesi'ni işi ticarethane açmak değil yol yapmaktır. İlk önce Sapanca'ya Adapazarı'ndan gelen yolu yapsın. Ondan sonra kışın taşan kanalizasyon borularını yapsın. Biz bunu istiyoruz. Sonrada vatandaşıyla otursun konuşsun teleferiği nereye yapacaklarını karar versinler" dedi.

Polis müdahalesi sırasından bir polis baygınlık geçirdi, 3 kişi hafif yaralandı. Fenalaşan polis memuruna ilk müdahaleyi eyleme katılan vatandaşlar yaptı. Polisin bazı vatandaşları kelepçe takarak gözaltına almaya kalkışması gerginliği artırdı. (ANKA)