Akar: DEAŞ hapishanesi boşaltılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılımıyla sabaha kadar süren bir toplantı yapıldı. Akar, İYİ Parti'yi ziyareti sonrası yaptığı açıklamada ise "Tel Abyad ve Rasulayn kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. Akar ayrıca harekat düzenlenen alanda IŞİD'lilerin tutulduğu tek hapishane olduğunu belirterek, "Onu da gittiğimiz zaman PYD tarafından boşaltıldığını gördük" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fırat'ın doğusunda SDG'ye yönelik askeri harekat devam ederken, dün akşam saatlerinde sahada hareketli saatler yaşandı. YPG ile Suriye hükümeti arasında Rusya arabuluculuğunda anlaşmaya varıldığı öne sürülürken, Türkiye'den arka arkaya harekatın sonuna kadar sürdürüleceği açıklamaları geldi.

Bu gelişmeler üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK komuta kademesi ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile sabaha kadar yaptıkları toplantıda, gelinen son durumu ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Kuvvet komutanlıklarının harekat merkezleri ve bölgedeki birliklerin komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşülen toplantıda, sahadan gelen son görüntüler de detaylı olarak incelendi. Gelen anlık bilgiler kapsamında değerlendirmeler yapılırken, ABD'li ve Rus muhataplarla her kademede karşılıklı bilgi alışverişi de yapıldığı belirtildi.

'IŞİD HAPİSHANESİ BOŞALTILMIŞ' İDDİASI

Bakan Akar, harekat hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le de görüştü. İYİ Parti'deki görüşme sonrası açıklama yapan Akar "Tel Abyad ve Rasulayn kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. Harekat düzenlenen alanda tutuklu IŞİD'lilerin kaçabilecekleri endişelerine ilişkin soruyu da yanıtlayan Akar, şu açıklamayı yaptı

"Sayın genel başkanın görüşlerini dinledik, sorularını cevaplandırmaya çalıştık. Masa üstündeki ittifaka uygun bir şekilde bir çözüm için uzun süre çalıştık ama bu ABD’yle çözüm olmayınca harekete geçtik. Resulayn ve Tel Abyad kontrolümüz altında. DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var, bu hapishaneyle ilgili de biz elimizden geleni yapmakta gayretliyiz. Ancak bölgemizde bir tek hapishane vardı, DEAŞ hapishanesi, onu da gittiğimiz zaman PYD tarafından boşaltıldığını gördük. Bunu da fotoğrafladık. Muhataplarıyla paylaşacağız. Mücadelemiz, sadece YPG ile değil DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle. Bizim için tek hedef teröristler."

Akar, akşam üzeri ise bilgilendirmede bulunmak üzere CHP'yi ziyaret edecek.

(ANKARA-AA)