Akar İYİ Parti, CHP ve MHP'yi ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Barış Pınarı Harekatı bilgilendirme turunda İYİ Parti, CHP ve MHP'yi ziyaret etti. Harekatla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştüğünü söyleyen Akar, "Yapıcı bir görüşmeydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı kapsamında muhalefet partilerini bilgilendirme turuna çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çarşamba günü Suriye'deki harekatla ilgili Meclis Genel Kurulu'nu bilgilendireceğini açıkladı. Çavuşoğlu 20 dakika bilgilendirme yapacak. Gruplar adına da 10'ar dakika konuşma yapılacak.

İlk olarak İYİ Parti Genel Merkezi'nde İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile bir araya gelen Akar, yaklaşık bir saatlik bir görüşmede bulundu.

Hulusi Akar'ın ikinci durağı CHP Genel Merkezi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Akar, Kılıçdaroğlu'na operasyon hakkında bilgi verdi. Görüşmeye, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Ünal Çeviköz, Oğuz Kağan Salıcı, Bülent Kuşoğlu hazır bulundu.

CHP'nin ardından MHP Genel Merkezi'nin ziyaret eden Akar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmede, Parti Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de bulundu.

'KOALİSYON GÜÇLERİ İLE YAKIN KOORDİNASYON İÇİNDEYİZ'

Görüşmenin ardından açıklama yapan Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin rahatsız olması nedeniyle Yalçın ile görüştüklerini, gelişen durumlarla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.

"Güvenli bölge kurulması için gayret gösteriyoruz" diyen Akar, "Güvenli bölge kurulduğu zaman hem ülkemiz için hem komşumuz, Suriyeli kardeşlerimiz için önemli gelişme olacak. Bunu yaparken hiçbir din, hiçbir etnik, hiçbir mezhepsel orijine bakmamız söz konusu değildir. Bir taraftan sivillerin zarar görmemesi için tedbir alırken, diğer taraftan bölgedeki koalisyon güçleri ile başta Amerika olmak üzere yakın koordinasyon içindeyiz" şeklinde konuştu.

Akar, Rusya tarafıyla da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu çerçevede Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonla görüştüklerini dile getirdi.

Şoygu ile bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Bakan Akar, "Faaliyetlerin koordinasyonu, uygun bir şekilde gelişmesi için yapılması gerekenleri görüştük. Yapıcı bir görüşmeydi" ifadelerini kullandı. (DUVAR-AA)