'Abbas yolcu’ yazdı 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası açıldı

Aydın'da bir kişi sosyal medyada Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak ‘Abbas yolcu’ yazdı. Paylaşıma 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak ‘Abbas yolcu’ yazan kişiye, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ettiği iddiasıyla dava açıldı. İddianamede, 2 Mayıs’ta Adalet Bakanlığı tarafından verilen ‘soruşturma izni’ de yer aldı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Aydın’da Nazilli Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, ‘Abbas yolcu’ sözü için, “Yapılan paylaşım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırı şeklindeki sözlerdir” tanımlaması yapıldı. Paylaşımın 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde Facebook’taki kişisel hesap üzerinden yapıldığı belirtildi.

Açılan davaya TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, tepki gösterdi. Bülbül, AK Parti’nin getirdiği yargı paketinin bu gibi soruşturmaların gölgesinde yürüdüğünü ifade etti. Bülbül, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçundan sadece 2018 yılında 26 bin 115 kişiye soruşturma, 5 bin 233 kişiye dava açıldığını hatırlattı.

Bülbül, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü açma vaatleriyle gelip vatandaşın yazdığı her kelimeye dava açmaya başladılar. Bu uygulama tam bir skandaldır. Bunun yanı sıra, günümüzde Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir siyasi partinin de genel başkanıdır. Yani genel başkan sıfatıyla yapılan eleştiri ile Cumhurbaşkanı sıfatıyla yapılan eleştiri nasıl birbirinden ayrılacak? Yönetim sistemiyle bu kadar aykırı düşen bir uygulama olabilir mi?” dedi. (Kaynak: Birgün)