Hastaneye gelmeden nöbet tutulmuş!

Çorum Oğuzlar Entegre Hastanesi'nde 'kayırma, haksız kazanç elde etme, mobbing uygulama, fazla mesai yazma, evrak üzerinde yetkilinin imzasını taklit etme' gibi işlemler yaşandığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Oğuzlar Entegre Hastanesi’nde, Mayıs 2019 tarihinde Adana’ya izine giden Büşra T’ye, Sorumlu Hemşire Murat K. tarafından günlerce mesai yazıldığı ortaya çıktı. Sorumlu hemşire Murat K.’nin bazı personele de görevlendirmeler üzerinden mobbing uyguladığı öne sürüldü.

Yapılan araştırmalar neticesinde, sorumlu hemşire Murat K.’nın 2014 yılından resmi evraklara, daire amirlerinin imzalarını taklit ettiği ve uyguladığı, sağlık sorunları nedeniyle rapor alan H.Ç. isimli çalışana yazılması gereken nöbetleri bir ay boyunca kendisine yakın olan S.K., isimli sağlık çalışanına yazdığı ortaya çıktı.

‘O YETİM SİZİN ARPANIZ FAZLA GELDİ’

Oğuzlar Entegre Devlet Hastanesi sorumlu hemşire Murat K. tarafından, Adana iline izinli giden Büşra K.’ye, mesaideymiş gibi tutmadığı nöbetin yazıldığını fark eden personele, “o yetim yetim, idare edeceksiniz", "sizin arpanız fazla geldi" gibi hakarete varan cümleler kullanıldığı öne sürüldü. Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, ilçe entegre hastanelerinde nöbet evraklarına ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

3 Ekim 2019 tarihinde müdürlük oluru ile başlatılan soruşturma kapsamında iki muhakkik görevlendirildiğini bildiren Sobacı, ayrıca yine müdürlük makamına 2 Ekim’de sunulan bir dilekçeye istinaden bir hafta sonra ilçe entegre hastanelerinde nöbet yolsuzluğu ve haksız kazanç iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş istendiğini kaydetti.