Somalı işçilerin bekleyişi sürüyor

Soma'lı maden işçileri, jandarma tarafından yollarının kesilmesine rağmen bekleyişini sürdürüyor. Yol kenarında bekleyen işçilere destek de sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Soma'da 301 madencinin ölümünün ardından tazminatları ödenmeden işten çıkartılan maden işçilerinin Soma çıkışında bekleyişi sürüyor. Mahkeme kararına rağmen yollarını kapatan güvenlik güçleri yürüyüşe izin vermiyor.

Somalı maden işçilerinin cumartesi günü başlattığı yürüyüşün önü Soma çıkışında jandarma ve polis tarafından kesildi. İşçiler ellerinde Ankara'da Enerji Bakanlığı önüne kadar yürümelerinin önünde engel bulunmadığına dair mahkeme kararı olduğunu savunuyor. Ancak jandarma tarafından Soma çıkışında önü kesilen işçiler yol kenarında bekliyor.

Yol kenarında bekleyen işçilere, vardiya çıkışlarında diğer işçiler de destek veriyor

İşçilerin eylemi ile ilgili bilgi aldığımız sendika uzmanı Kamil Kartal, "Biz yürümekte ısrarlıyız, o yol açılacak ve yürüyeceğiz. Yol kenarında bekliyoruz şu an. Zaman zaman maden işçileri vardiya çıkışında desteğe geliyor. Sivil Toplum Örgütleri destek için geliyor. Bugün Manisa milletvekilleri de gelecek." dedi.

Emniyet güçleri ise mahkeme kararına rağmen yürüyüş için yol üzerindeki her ilçenin kaymakamlığından izin alınması gerektiğini ifade ederek (HABER MERKEZİ)