Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'e gönderildi

Irak ve Suriye'ye askeri harekat yapılmasına dair tezkere TBMM'ye sunuldu. Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti tezkeresi de Meclis Başkanlığı'na verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak ve Suriye'ye askeri harekat konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Hükümete, Irak ve Suriye'ye askeri harekat yapma yetkisi veren tezkerelerin süresi doluyor. Yetkinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis'e getirildi. Meclis Başkanlığı'na sunulan tezkerenin yarın Genel Kurul gündemine gelecek.

MALİ VE ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ TEZKERESİ DE MECLİS'E SUNULDU

Birlemiş Milletler'in (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyonlara katılımına ilişkin verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de  TBMM Başkanlığı verildi.

Tezkerede, BM tarafından Türkiye'ye, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kurulan "Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonları"na katılım davetinde bulunulduğu belirtildi.

Afrika'da insani ve siyasi krizlerin çözümüne askeri katkıda bulunulmasının, Türkiye'nin bölgede ve genel olarak Afrika'da izlediği faal dış politikanın doğal uzantısını oluşturacağının değerlendirildiği ifade edilen tezkerede, 2 Ağustos 2016'dan itibaren bu katkının sağlanması için TBMM kararlarıyla gerekli izinlerin verildiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda tezkerede, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışına gönderilmesi ve Cumhurbaşkanınca verilecek izinle belirlenecek esaslar çerçevesinde bu kuvvetlerin kullanılması için 2 Ekim 2018'de verilen iznin 31 Ekim 2019'dan itibaren bir yıl süreyle uzatılmasına izin verilmesi istendi. (DUVAR-AA)