CHP'den Trump'a: Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmeyecek

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarını eleştirdi. Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Donal Trump'ın Türkiye'yi "ekonomisini imha etmek"le tehdit etmesine tepki gösterdi.

Faik Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Egemen ve bağımsız bir ülke olan Türkiye her konuda kendi kararını kendi verecektir" ifadelerine yer verdi.

Emekli büyükelçi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de "Türkiye’nin egemenlik ve bağımsızlığını hedef alan hiçbir ifade hiç bir şekilde kabul edilemez" şeklinde tweet attı.

Türkiye'nin Suriye'de Fırah Nehri'nin doğusuna düzenleyeceği askeri harekatla ilgili Trump, "Eğer Türkiye, limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa Türkiye’nin ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi!) tamamen imha edeceğim" demişti. (HABER MERKEZİ)

Dolar 5.81 liraya yükseldiDolar 5.81 liraya yükseldi