15 Temmuz'da müezzini darbeden sanıklara ceza

İzmir'de, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sela okuyan müezzinin darp edilmesine ilişkin davada, 2 sanığa 2 yıl 6 ay 16 gün ile 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun'un darp edilmesine ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıklardan İlknur Falkowski'ye 2 yıl 6 ay 16 gün, Adil Coşkun'a 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. 1 sanık ise beraat etti.

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Adil Coşkun ve P.D, müşteki emekli müezzin Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı. Yurt dışında yaşadığı belirtilen tutuksuz yargılanan sanıklardan İlknur Falkowski ise duruşmada yer almadı.

Mahkeme Başkanı'nın, daha önceki duruşmada camideki zararın sanıklar tarafından karşılanması gerektiği kararını hatırlatması üzerine, sanıklar P.D. ve Adil Coşkun, emniyet tarafından 2 bin 300 lira olarak belirlenen cam bedelini, emanete aldırmak üzere mübaşire teslim etti.

ÖRGÜTE YARDIM SUÇLAMASINDAN TÜM SANIKLARA BERAAT

Müşteki Kuzgun, sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Olaydan sonra bana 'Davadan vazgeç ne istersen veririz' dediler ama kabul etmedim. Adalete güveniyorum" dedi.

Sanıklar Adil Coşkun ve P.D. ise müştekinin iddialarını kabul etmediklerini belirterek, pişman olduklarını söylediler. Duruşma savcısı, önceki duruşmadaki mütalaasını yineleyerek, zararın karşılanmasından dolayı mala zarar verme suçunda indirim yapılması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti sanıklardan İlknur Falkowski'ye "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 16 gün, "ibadethanelere zarar verme suçundan" 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, Adil Coşkun'u ise "basit yaralama suçundan" 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Diğer sanık P.D. ise beraat etti. Sanıklar, "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme suçundan" ise beraat etti.

AVUKAT ARITÜRK: KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Avukat Zeki Arıtürk, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini söyledi. Arıtürk, "Bugün tarihi ve üzücü bir gün. Mahkemenin verdiği karara saygı duymak zorundayız. Gerçekten çok üzüldük. Karar, darbe teşebbüsünde bulunanlar için ders niteliğinde olmalıydı. Bunu yüksek mahkemeye taşıyacağız. Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine inanıyoruz" dedi.

Üzgün olduğunu belirten müezzin Mehmet Kuzgun da "O gece sanki hiç darbedilmemişim gibi bugün sanıklar tarafından FETÖ'cü olduğum şeklinde iftira atıldı. Çok üzgünüm. Mağdurum, adalete güveniyorum. Bu olay sadece bana karşı değil, tüm halkımızadır. Sonuna kadar davamın arkasındayım" diye konuştu. (İZMİR/AA)