Zonguldak'ta öğretmenlerden açıklama: İhraç edilenler göreve iade edilsin

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Zonguldak'ta Eğitim Sen üyeleri, açıklama yaptı. Öğretmen istihdamının güvencesiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, ihraç edilen kamu çalışanlarının görev iadesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen Zonguldak Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Madenci Anıtı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube üyeleri İsmet Akyol, Gökhan Taner Günsan, Bülent Kopan, KESK ESM Zonguldak Şube üyesi Ercan Acar ile ihraç edilen tüm kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesi istendi.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, "Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, işimize, ekmeğimize ve geleceğimize yönelik ağır tehdit ve saldırılara, hukuksuz ihraç politikalarına, kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir" dedi.

'SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKLE İSTİHDAM GÜVENCESİZ HALE GETİRİLİYOR'

Hükümetin kamuda esnek çalışma ve performansa dayalı istihdam politikalarını hayata geçirmek istediğini söyleyen Yılmaz, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında eğitimde mülakat sınavı ile  ‘sözleşmeli öğretmenlik’ uygulamasını başlatmış ve bugüne kadar 103 bin sözleşmeli öğretmenin ataması yapılmıştır. Öğretmen istihdamında yaşanan güvencesizleştirme, öğretmenlerin özlük hakları ve çalışma koşulları arasında belirgin farklılıklar ve adaletsizlikler yaratmayı sürdürmektedir" diye konuştu.

'ZİYA SELÇUK'UN AÇIKLAMALARI YALNIZCA SÖYLEMDE KALMAMALI'

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un her fırsatta öğretmenlere değer verilmesine ilişkin söylemleri yalnızca söylemde kalmamalıdır" diyen Orhan Yılmaz, "MEB’e çağrımız; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde ILO ve UNESCO tarafından 5 Ekim 1966’da kabul edilen ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın eksiksiz uygulanacağı açıklanmalı, başta 3600 ek gösterge olmak üzere, ekonomik, sosyal, mesleki, özlük haklarımızla ilgili taleplerimiz kabul edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kanunun hükmünde kararnamelerle yaşanan ihraçları haksız ve hukuksuz olarak nitelendiren Yılmaz, "Eğitim emekçileri, Eğitim Sen Zonguldak Şube üyelerimiz İsmet Akyol, Gökhan Taner Günsan ve Bülent Kopan ile verdiği emek mücadelesi nedeniyle işinden edilen KESK ESM Zonguldak Şube üyesi Ercan Acar bir an önce işine iade edilmesini istemektedirler" dedi.