SDG'den harekat açıklaması

Suriye'de Fırat'ın doğusunu kontrol eden SDG, Türkiye'nin bölgeye yönelik olası bir harekâtına yanıt verecekleri yönünde bir açıklama yaptı. Reuters'ın duyurduğu açıklamada, 'SDG'nin istikrar istediği ama sebepsiz yere düzenlenen bir saldırıya sınır hattı boyunca yanıt verileceği' ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ABD'yle güvenli bölge konusunda yaşadığı anlaşmazlıklar sonrasında Suriye'nin kuzeyine tek taraflı bir harekat için hazırlıkların tamamlandığı yönündeki açıklamalarının ardından, bölgeyi kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) açıklama geldi.

SDG açıklamasında, 'bölgede istikrar istedikleri ama herhangi bir saldırıya da yanıt verecekleri' belirtildi. Reuters ajansının servis ettiği açıklamada, 'SDG'nin Türkiye tarafından düzenlenecek sebepsiz bir saldırıyı, tüm sınır hattı boyunca kendilerini ve halklarını korumak için topyekûn bir savaşa dönüştürmekte tereddüt etmeyeceği' ifadeleri yer aldı.

Türkiye, SDG kontrolündeki bölgede güvenli bölge kurulması konusunda ABD'yle bir anlaşma sağlamıştı. Ancak anlaşmanın ayrıntılar kamuoyuyla paylaşılmazken, geçtiğimiz hafta Ankara'dan 'yeterli ilerleme sağlanamadığı'  gerekçesiyle Washington'a sert eleştiriler yöneltilmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, olası bir tek taraflı askeri harekat için 'hazırlıkların tamamlandığını' açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)