Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin: Êdî bese

Van Büyükşehir Belediyesi çalışanı 10 kişi, ilçe belediyelerinde görevlendirildi. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Öner Tekin, üyelerinin sendikadan istifa etmeleri için sürgün edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasına üye olan 18 belediye çalışanının görev yerlerini değiştirerek ilçe belediyelerinde görevlendirdi.

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Belvan Ulaşım A.Ş. bünyesinde istihdam edilen 8 kişi farklı daire başkanlıklarına, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı’nda çalışan 10 kişi ise ilçe şantiyelerine görevlendirildi.

Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, "Kayyım atandığından bu yana sendikamıza üye olan 80'e yakın arkadaşımızı sürgün ettiler" dedi.

YAKLAŞIK 3 BİN

Ömer Tekin önceki kayyım döneminde de sendika üyelerine baskı yapıldığını söyledi. Tekin, “Daha önceki kayyım döneminde, ilçe belediyeleri ile birlikte yaklaşık 3 bin üyemiz sendikadan istifa etmek zorunda kaldı. Bu arkadaşlarımız Hizmet İş sendikasına geçtiler. Çünkü baskı yapılıyordu kendilerine. Sürgünle tehdit ediliyorlardı. Ekmek parası kolay değil, kayyım ve Hizmet İş, arkadaşlarımızı ekmek parasıyla tehdit ettiler” dedi.

19 Ağustos’ta Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez döneminde sendikalı 80 arkadaşlarının da baskıya maruz kaldığını belirten Ömer Tekin, “Büyükşehir belediyesine kayyım atandıktan sonra arkadaşlarımızın yerleri sürekli değiştirildi.mesela 20 yıl greyder operatörü olarak çalışan arkadaşımızı temizlik işine verdiler. Sonra da başka ilçede görevlendirdiler. Yaklaşık 80 arkadaşımız buna benzer sorunlar yaşadı” dedi.

Arkadaşlarının sorunlarıyla ilgilendiklerini ancak yetkililerin, “Emir yukarıdan” cevabıyla karşılaştıklarını söyleyen Tekin, “Arkadaşlarımız mağdur ve Genel İş hukuksuz bir şekilde baskı altında tutulmak isteniyor” şeklinde konuştu.

HİZMET İŞ KAYYIMI YÖNLENDİRİYOR

Hizmet İş’ten şikayetçi olduklarını söyleyen Ömer Tekin, “Çalışma birimleri değiştirilen ve ilçe belediyelerine sürgün edilen arkadaşlarımızın listesini Hizmet İş’in kayyıma verdiğini düşünüyoruz. Kayyum tek tek arkadaşlarımızla ilgilenemez. Hizmet İş, çalışanlara, ‘bize üye olursanız hiç sıkıntı çekmezsiniz’ diyor. Bu çalışanların özgürce örgütlenmesini engellemektir, haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

İlçe belediyelerine sürgün edilen Genel İş sendikasına üye arkadaşları hakkında da bilgi veren Tekin, “İnsanların bir düzeni var. Sürgün edilince bu düzenleri bozuluyor. Ama ne yapsınlar, mecburen sürgün edildikleri ilçelere gidecekler. Gittikleri yerde de baskı görüyorlar. Arkadaşlarımızı rahat bıraksınlar. Êdî bese (artık yeter) diyoruz” dedi.