Kadirova'nın avukatı: Şirin Ünal korunuyor

AK Parti milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova için ailenin avukatlığını üstlenen Müjde Tozbey Erden, Kadirova’nın ölümünün şüpheli olduğunu, Şirin Ünal’ın ise korunduğunu savundu. Öte yandan AK Parti milletvekili Şirin Ünal’ın, Kadirova’nın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında “şüpheli” olmadığı da ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın 23 Eylül Pazartesi günü milletvekilinin tabancasıyla yaşamına son verdiği iddia edilen olayla ilgili, ailenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, Kadirova’nın ölümünün şüpheli olduğunu, Şirin Ünal’ın ise korunduğunu savundu. Öte yandan AK Parti milletvekili Şirin Ünal’ın, Kadirova’nın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında “şüpheli” olmadığı da ortaya çıktı.

Cumhuriyet TV’de açıklamalarda bulunan avukat Erden, "Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından halen cinsel saldırıya yönelik araştırma yapılmadı. Savcılık burada iyi niyetli değil ve tamamen tanıklarımızı korkutmaya yönelik sorular sorulmuştur. Nadira, cinsel saldırıya uğradı mı, uğramadı mı, öldürüldü mü, öldürülmedi mi bunların araştırılmasını istiyoruz. Bu nedenle adalet mücadelesi veriyoruz. Nadira’nın pazartesi öldüğü bildirildi, çarşamba gecesi Nadira’nın cesedi ailesiyle birlikte Özbekistan’a gönderildi” diye konuştu.

'BÜROKRATİK İŞLEMLERİN BU KADAR HIZLI OLMASI BİZİ ŞÜPHEYE DÜŞÜRDÜ'

"2 gün içinde otopsi raporu alındı. Adli Tıp’tan rapor alındığı söylendi ve emniyet müdürlüğü tarafından yetki aşımı dışında 'intihar' açıklaması geldi. Oysa ki ülkemizde adli tıptan bir raporun gelmesi 6 ay sürüyor. Nadira’da 2 gün sürdü. Bizi şüpheye düşüren bu oldu," diyen avukat Erden şu açıklamaları yaptı:

"Bürokratik işlemlerin bu kadar hızlandırılması dosyanın aileye gösterilmesi, otopsi fotoğraflarının gösterilmemesi, ağabeyine cesedin 'ilaçlandı' denilerek gösterilmemesi bizi şüphelendirdi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından halen cinsel saldırıya yönelik araştırma yapılmadı.

Savcılık burada iyi niyetli değil ve tamamen tanıklarımızı korkutmaya yönelik sorular sorulmuştur. Soruşturmanın yönünü değiştirmeye yönelik bir çalışmadır. Yani Nadira’nın 'kirli' bir kadın olduğunu ima ederek aslında ölümünü kirletmeye çalışıyorlar.

Savcı, Nadira’nın olayında hiç kimseyi şüpheli durumuna düşürmedi. Kimsenin şüpheli olarak beyanını almamış sadece bilgilerine başvurmuş. Şirin Ünal’a şu çağrıda bulunuyorum; dosyanın aydınlatılması için mücadele etsin, etsin ki adını temize çıkartsın."

Yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali, “Kardeşimi ben çok iyi biliyorum. Kendini vuracak cesareti yoktu. 23 yaşında bir kız, silahı bulup, alıp da şarjörü takıp vurmasının imkânı yok” diye açıklama yaptı. (HABER MERKEZİ)