Akın Birdal Demokrasi Nöbeti’ne katıldı

Diyarbakır’da düzenlenen Demokrasi Nöbeti’ne Akın Birdal ve Mehmet Sincar’ın ailesi katıldı. Kayyımların gideceğini söyleyen Bardal, “Yüreğim hep Amed’te sizinle çarpıyor” dedi

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyımlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 45'inci gününde sürüyor. Diyarbakır’da Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınarak yerine kayyım atanan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Batman'da 1993 yılında katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar’ın ailesi, HDP’li vekiller, HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP Mardin İl Örgütü, HDP Siverek il örgütü ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren eylemde konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, kayyım atamalarına karşı 45 gündür sokaklarda olduklarını belirterek, kayyım atanan belediyeleri geri alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

.

İHD eski Başkanı Akın Birdal, “Demokrasi, hukuk, insan hakları için Amed, Van ve Mardin halkının direnişine, demokrasi çığlığına, barış çığlığına başta ana muhalafet olmak üzere bütün demokrasi güçleri karşılık vermelidir. Emekçiler ürettikleri üzerinde yeniden söz ve karar sahibi olacaklarsa ‘kayyıma hayır’ demeleri gerekir. Türkiye’nin demokratikleşmesinde rol oynayacaklarsa, kayyuma ve darbeye 'hayır’ demeleri gerekir. Bunun üzerinden gidersek, kayyımları gönderebiliriz. Savaş politikalarına son verebiliriz. Silahlanmaya ayrılan parayı, eğitime, demokrasiye ayırın. Ayıramazlarsa halkların direnişi barış politikasını Türkiye topraklarında gerçekleştirecekti. Bu coğrafyada Kürt demek yasaktı. Onların dili, kültürü yoktu. Ama bakın Kürt halkı, dili, kültürü var. Yüreğim hep Amed’te sizinle çarpıyor. Yaşasın Amed, yaşasın Mardin, yaşasın Van, yaşasın anneler ve gençler” diye konuştu.

Demokrasi Nöbeti yapılan açıklamaların ardından oturma eylemiyle son buldu. (DUVAR)