TRT: Şenol görüşmeyi iftiraya dönüştürdü

TRT'yi işaret ederek "Bana, Ankara'daki ishallerin sebebi sulardır denmem isteniyor" diyen Prof. Dr. Esin Davuoğlu Şenol'un iddiaları TRT tarafından yalanlandı. Kurum, Şenol'un 'iftira attığını' ve hukuk yollarına başvuracaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TRT, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un "Ankara'daki ishal vakalarının sulardan kaynaklandığını söylemesi için kendisine teklifte bulunulduğunu" iddiasını yalanladı. TRT'den yapılan açıklamada, "Kendisiyle görüşülen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, yapılan görüşmeyi Kurumumuzu kamuoyu nezdinde yıpratmak için bir iftiraya dönüştürmüş, akıl dışı bir iddiada bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

TRT, açıklamasında Şenol'u kınadıklarını belirtirken, haklarını yasal zeminde arayacaklarını duyurdu. TRT'den yapılan açıklama şöyle:

“TRT hakkında bazı sosyal medya hesapları ve yayın organlarında Sayın Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a atfen dillendirilen iddialar tamamen yalan ve iftiradır.

TRT Haber kanalımız, halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren ‘Ankara’da sulardan kaynaklı ishal salgını’ iddialarını araştırmak üzere konunun uzmanlarına başvurmuştur. Ancak, kendisiyle görüşülen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, yapılan görüşmeyi Kurumumuzu kamuoyu nezdinde yıpratmak için bir iftiraya dönüştürmüş, akıl dışı bir iddiada bulunmuştur.

Sayın Şenol’un iddia ettiği gibi bir talep ya da yönlendirme kesinlikle söz konusu olmamıştır. Uzmanlığına başvurulan bir bilim insanının, muhabirimizin haber refleksiyle yaptığı araştırma üzerinden hiçbir temeli olmayan siyasi sonuçlar çıkartarak TRT’yi hedef göstermesini kınıyoruz. TRT, bu iftira karşısında haklarını hukuk zemininde arayacaktır."

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, TRT'yi işaret ederek, Ankara'daki ishal vakalarının sulardan kaynaklandığını söylemesi için kendisine teklifte bulunulduğunu iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)

TRT, Yavaş'ı yalanlayan açıklama istedi iddiasıTRT, Yavaş'ı yalanlayan açıklama istedi iddiası