Mehdi Zana Demokrasi Nöbeti’ne katıldı

Diyarbakır’da düzenlenen Demokrasi Nöbeti eyleminin 44'üncü gününe, Diyarbakır Belediyesi eski Başkanı Mehdi Zana da katıldı. Zana, yaptığı konuşmada, “Kürtlerin kazanımı bizim için esas olandır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyımlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 44'üncü gününde devam etti. Diyarbakır Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Belediyesi eski başkanı Mehdi Zana, Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, 78’liler Vakfı Girişimi Diyarbakır Şube Başkanı Gani Alkan, HDP milletvekillileri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Mızraklı ve Zana, konuşmalardan önce bir süre sohbet ettiler.

Nöbet eyleminde konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, 1 Ekim’de Meclis’in açıldığını belirterek, Meclis’te kadına yönelik şiddetin, çocuklara tacizin, ekonominin konuşulmasını istedi. Alökmen, "Meclis’te savaş, savaşa yapılan harcamalar değil, barış konuşulsun” dedi.

Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat ise yüzyıllardır inkar edilen Kürtlerin direnerek ayakta kaldığını belirterek, "Birleşirsek mutlaka kazanacağız" şeklinde konuştu. Kürt siyasi kurumlarına da seslenen Kasım, artık birleşin, birlikte mücadele edin mesajı verdi.

.

78'liler Diyarbakır Şubesi Başkanı Gani Alkan, halk iradesini gasp eden kayyımın demokrasiye darbe vurduğunu belirterek, halkın iradesini gasp eden kayyımların gitmesi için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. Alkan, “Kürt meselesi bir demokrasi meselesidir. Kürt meselesi çözülmeden Türkiye’de demokrasi olmaz. Bu nedenle kendisine demokratım, demokrasi ilkelerine inanıyorum diyen herkesin, birlikte mücadele etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

KÜRTLERİN KAZANIMLARI ESASTIR’

Diyarbakır eski belediye başkanı Mehdi Zana ise birkaç gün önce Diyarbakır’a geldiğini ve 44 gündür devam eden direnişin kendisini alana getirdiğini kaydederek, "Kürtlerin kazanımı bizim için esas olandır. Kürt kazanımlarına yapılan saldırılara karşı hep birlikte duralım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi. (DUVAR)