Depremde hasar gören İÜ Diş Hekimliği taşınıyor

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ait Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki yedi bina tahliye edilecek ve eğitim başka yerde sürecek. İstanbul Valiliği, 1970 yılında inşa edilen binada testler yapıldığını ve deniz kumu kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören ve öğrencilerin eylem yaparak girmeyi reddettiği İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği binası boşaltılıyor. İstanbul Valiliği, Diş Hekimliği Fakültesi'nde depreme dayanıksız olan yedi binanın tahliye edileceğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, boşaltma kararının rektörlük tarafından alındığını açıkladı. Tükel, binalardaki eğitimlerin başka binalarda ve yerleşkelerde süreceğini söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri günlerdir yaptıkları eylemlerle hasarlı binaya girmeyeceklerini ifade etmiş ve önlem alınmasını istemişti.

ÇAPA DİŞ FAKÜLTESİ'NDE DENİZ KUMU KULLANILMIŞ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, üniversite binalarına ilişkin hasar tespit raporları paylaşıldı. Rapora göre, İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Yerleşkesi’nde bulunan İç Hastalıkları Poliklinikleri Binası, Cerrahi Tıp Bilimleri Binası, Dekanlık Binası ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü Binası’nda deprem kaynaklı yapısal bir hasara rastlanılmadığı bildirildi.

Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet Kütüphanesi binasının yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre karar verilmesi gerektiği sonucuna varıldı.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bulunan 7 adet binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi sonucunda, binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği ve beton kalitesinin düşük olduğu aktarıldı. Ayrıca çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edildi ve binaların tahliyesine karar verilmiştir.

CERRAHPAŞA'DA HASAR AZ

Valilik, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki binalarda yapılan deprem ön hasar tespitlerinde Çocuk Acil binasının az hasarlı, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığını belirtti. Valilik, fakültenin Haseki'deki Kardiyoloji Enstitüsü'nün Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda, Bakırköy'deki Sağlık Bilimleri Fakültesi binalarında ve Avcılar'daki Veteriner Fakültesi binasının az hasarlı olduğunu duyurdu.

Açıklamada "Bu binaların yapım yılı ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edilmesi gerektiği bildirilmiştir.Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir" ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

İÜ Diş Hekimliği öğrencileri eylemi sürdürüyorİÜ Diş Hekimliği öğrencileri eylemi sürdürüyor

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri hasarlı binada derse girmediDiş Hekimliği Fakültesi öğrencileri hasarlı binada derse girmedi