Ahmet Türk: Öcalan'ın barış rolü engelleniyor

Ahmet Türk, Van, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin süreci İsveç Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıda değerlendirdi. "Kürtler terörist olarak görülüyor" diyen Türk, "Öcalan, barış için önemli bir aktördür ve barış için rol oynuyor. Ancak üzerinde ağır bir tecrit uygulanarak bu rolü oynaması engelleniyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kayyımla görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, İsveç Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıya video konferans ile katıldı. İsveç Parlamentosu'nda bulunan grupların oluşturduğu Kürt Dayanışma Grubu’nun Parlamento'da düzenlediği kayyım karşıtı toplantıya çok sayıda İsveçli parlamenter ve siyasetçi katıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Ahmet Türk parlamenterlerden gelen soruları da yanıtladı. İsveçli parlamenterlerin ağırlıklı olarak, "Uluslararası dayanışma ne boyuttadır, sizin özgürlük mücadeleniz neden sekteye uğratılıyor, size yönelik terörizm yaftayı çalışmalarınızı ne derece de sekteye uğratıyor” gibi soruları yanıtlayan Türk, Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmasından şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de terörizm suçlaması sadece PKK’ye yönelik yürütülmüyor. Hak ve özgürlük talebinde bulunan ve bunun için mücadele eden bütün Kürtler terörist olarak görülüyor. Öcalan, barış için önemli bir aktördür ve barış için rol oynuyor. Ancak üzerinde ağır bir tecrit uygulanarak bu rolü oynaması engelleniyor. Kürtlerin mücadelesi sadece kentlerini kurtarmaya yönelik değil, bütün Ortadoğu’yu demokratikleşme mücadelesidir. Bize yönelik saldırı mülteci meselesinde de görüldüğü gibi Avrupa’yı da etkiliyor.” (HABER MERKEZİ)