Halk otobüsü durağa girdi: 3 ölü

Mamak'taki Yeni Merkez Camii önündeki otobüs durağına kontrolden çıkan özel halk otobüsü girdi. Vali Vasip Şahin kazada üç kişi öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Mamak ilçesinde kontrolden çıkan özel halk otobüsü durağa girdi. Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, olayda 3 kişi de yaralandı.

Saat 14.00 sıralarında Yeni Merkez Camii önünde seyreden bir özel halk otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki durağa girdi. Ankara Valisi Vasip Şahin kazada üç kişinin öldüğünü doğruladı. Şahin "Maalesef 3 vatandaşımız olay yerinde vefat etmiş, 3 vatandaşımızı da yaralı olarak hastanelere ambulanslarımız götürdü. Ambulanslardan önce özel araçlarla da birkaç yaralının götürüldüğünden bahsediyor buradaki vatandaşlar. Bunun kaç kişi olduğu ya da doğru olup olmadığı noktasında da hastanelerimizde araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kazaya dair "Ankara'nın Mamak ilçesinde özel halk otobüsünün sebep olduğu trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" mesajını paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kazaya ilişkin açıklama yaptı. Yavaş "Mamak'ta özel halk otobüsünün sebep olduğu kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Gerekli soruşturmanın yapılarak sorumluların gerekli cezayı alması adına sürecin takipçisi olacağımızı tüm hemşehrilerimize bildirmek isterim" paylaşımında bulundu.