Figen Yüksekdağ hakkında tutukluluğa devam kararı

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yüksekdağ savunmasında, "Gerçeklerin üzerini örtmek için, HDP’ye saldırıp büyük fotoğrafı gizlemeye çalışıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşması bugün yapıldı. Yüksekdağ birleşen dosya kapsamındaki savunmasına, İstanbul depremine geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Duruşmayı Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatları, çok sayıda siyasetçi izledi. HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la aynı dosya kapsamında yeni bir soruşturma başlatılarak tekrar tutuklandıkları davayla ilgili konuşan Yüksekdağ, "HDP’ye karşı yürütülen intikam politikaları sonucu meydana gelen siyasi bir rezalettir" dedi. Mahkeme heyeti Yüksekdağ hakkında tutukluluğa devam kararı verdi.

'DÜŞÜNCELERİMİN ARKASINDAYIM'

Yüksekdağ savunmasında şunları söyledi: "Tutuklanmaya sevk edildiğim mahkemeyi meşru gördüğüm için çıkmadım. Halkımızın bize verdiği görevin gereği olarak söylediklerimizi, yaptıklarımızı, düşündüklerimizi savunmak için çıktım. Değil 2 kez 22 kez de tutuklasanız düşüncelerimin arkasındayım. Tutuklamanın ardından Erdoğan’ın yaptığı açıklama Cumhurbaşkanı olarak değil AKP Genel Başkanı olarak yapılmıştır. Yürütmenin başı tarafından yargıya yapılan müdahale, tahammül sınırlarının çok üstünde bir afettir. HDP, Türkiye siyasetinin kilit partisi olduğunu en son yerel seçimlerle birlikte yeniden kanıtlamıştır. İktidar partisi irtifa kaybediyor ve kaybedecek de, bu sebeple siyasi intikam hesaplarını bizim üzerimizden yürütmektedir."

'HDP TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİDİR'

Yüksekdağ, yerel seçimlerden sonra kazanılan belediyelere kayyım atamalarını da değerlendirdi. HDP'nin Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehirlerine yapılan kayyım atamalarıyla ilgili Yüksekdağ şöyle konuştu: "Yapılan siyasi saldırılar, hukuksuzluklar, planlanan komplo senaryoları bize değil siyasi iktidarın sonunu getirecektir. Bugün siyasi iktidarı aradan çıkartın, manipülasyonları ve provakasyonları çıkartın, göreceksiniz ki; Halkların Demokratik Partisi, Türkiye halklarının göz bebeğidir. Biz bulunduğumuz her yerde, sokakta, mahkemelerde, il binalarımızda bütün engellemelere rağmen halkımızın geleceğine ve demokratik haklarına sahip çıkacağız."

HDP Diyarbakır İl Binası önünde bekleyen annelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Yüksekdağ şöyle devam etti: "Bu iktidar, yıllarca ölümler ve çatışmalar üzerinden siyaset yaptı. Şimdi gerçeklerin üzerini örtmek için, HDP’ye saldırıp büyük fotoğrafı gizlemeye çalışıyorlar. ‘Bu sorunu biz yaratmadık ama siyasi çözümü için adayız’ dedik. Bu operasyonlar HDP’yi tasfiye etmeye yöneliktir. Akla gelmeyecek yalanlarla, annelerin acılarını sömürerek ve kullanarak bize zarar vermeye çalıştılar. ... Biz acılar arasında ayrım yapmadan, gözyaşlarını ayırmadan analarla, kadınlarla el ele bu sorunu çözmeyi öneriyoruz. İktidar, 7 Haziran- 1 Kasım arasındaki süreçte işlenen suçların ortaya çıkmasından, o dönemin değerlendirilmesinden kaçıyor. Bu fezlekeler de yapılan operasyonlar o korkunun ürünüdür. ... Biz gerçeği tırnaklarımızla kazıya kazıya ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

Yüksekdağ son olarak şöyle devam etti: "Benim tahliye talebim yok, sizden talebim gerçeğe sadakat." (HABER MERKEZİ)