Bozcaada'da otel sahibinden ırkçı tehdit

Bozcaada'da çevreye zarar verdiği için protesto edilen bir otel sahibi bu kez ırkçı söylemle protestocuları tehdit etmeye kalktı

Google Haberlere Abone ol

Özay Göztepe

ANTALYA - Bozcaada'nın Habbele Koyu'nda çalışan kepçe tarafından sahilin tahrip edilmesi halkın tepkisine neden oldu. Plaj ve SİT alanı olması rağmen yapılan çalışmayı savunan bir otel sahibi çevredekilere, "Satacağım burayı bir Kürde, oturacak mısınız kazığa" dedi.

Bozcada Forumu üyeleri Habbele Koyu'nda çalışan iş makinesinin önünü kesti. SİT alanı olan ve plaj olarak kullanılan alanda yapılan çalışmayı yakınında bulunan Bertiz Oteli'nin sahibi, alanda bitki örtüsü bulunmadığını, hafriyat toprağı ve çamurun temizlendiğini söylüyordu. Çevreciler ise orada bulunan  tel otelin kendisine ait olduğunu ve harfiyat varsa da başkasının atma ihtimali olmadığını iddia etti.

Protestocular bir yandan da yapılanları videoya kaydediyordu.  Çanakkale Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'ndan izin aldığını söyleyen otel sahibi 'Vermeseydiniz izin' deyince protestocular "Biz vermiyoruz zaten Ankara'dan alıyorsunuz' yanıtını verdi. Otel sahibi çevredekilere önce "Özal’a söyleyin, rahmetli Özal’a" dedi. ardından da 'doğa katliamlarına talip olmamasını söyleyenlere' "Ben burayı bir Kürde satacağım da oturacak mısınız kazığa" dedi. Otel sahibi yanındaki bir kişi tarafından uzaklaştırılırken protestocular ise bu kez ırkçı söyleme tepki gösterdi.

(Görüntü: Bozcaada Forumu)

Bozcaada Formu’nun iddiasını destekleyen en önemli kanıtlardan biri, Bozcaada Belediyesi’nin kendilerine herhangi bir arazi tesviyesi başvurusu yapılmadığını belirtmesi oldu. Bozcaada Belediyesi’nin yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün itibarıyla İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Eskikule Mevkiinde M.Kemal Özkarahan, tarafından mülkiyeti kendisine ait 689 ada 1 ve 2 parsellerin önünde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre kamuya terk edilen alanda Belediyemize herhangi bir başvuru yapılmadan arazi tesviyesi yapıldığı ihbarı üzerine Belediyemiz ekipleri ve Jandarma birlikte olay mahalline gidilerek gerekli tutanak ile fotoğraflandırma yapılmış, daha sonra konu Çanakkale Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 22.05.2019 tarih 374 sayılı kararı çerçevesinde değerlendirilmiş ve ilgili kişiye yapılan arazi düzenlemesinin kamuya terk edilen alanda yapıldığı, belediyemize arazi düzenlemesi konusunda bilgi verilmediğinden yapılan uygulamanın durdurulması tebliğ edilmiştir.”

Konuyla ilgili haberi paylaşan Özer Akdemir ise Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, göre eğer koyda çamur ve hafriyat varsa da bunu o koydaki tek işletme olan otelden başkasının ürünü olamayacağını belirtti.

Etiketler otel Bozcaada SİT