Bilal Erdoğan: Sırtımızı belediyelere dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Sırtımızı sadece belediyelere, devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli" dedi. Erdoğan "Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım" sözlerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gençlik STK'leri Platformu (TGSP) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TGSP üyesi vakıf ve derneklerin ciddi mali sıkıntıları olduğunu söyledi ve "Onun için hep ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Sırtımızı sadece belediyelere, devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mümkün olduğunca kendi ayaklarımızın üzerinde duran işler yapalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, dün TGSP Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, TGSP üyesi birçok vakfın maddi sıkıntıda olduğu belirtti. Erdoğan 'sırtımızı belediyelere ve devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız' derken şunları ifade etti:

"Dolayısıyla yurt, burs, kurs faaliyetiyle çok büyük kitlesel ulaşımları yapmak mümkün değil. Örneğin sadece örgün eğitimde üniversitelerde 5 milyon civarında öğrenciden bahsediyoruz. Bunların yaklaşık 700 bini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınıyor. Bizim bütün vakıflarımızın, derneklerimizin yurtlarının kapasitesi 60 bin, taş çatlasın 65-70 bin. Dolayısıyla bütün gayretimizi, bu 60 bin kapasiteli yurtları işletmek için gösterirken 700 bin öğrencinin olduğu YURTKUR'ları tamamen ıskalamış oluyoruz.

Onun için hep ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Sırtımızı sadece belediyelere, devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mümkün olduğunca kendi ayaklarımızın üzerinde duran işler yapalım." (AA)