Yiğit Bulut'tan Nevzat Tarhan'a 'Neslican Tay' tepkisi: Bu nasıl bir kafadır!

Nevzat Tarhan'ın kamuoyunda gündem olan Neslican Tay paylaşımına Yiğit Bulut'tan tepki geldi. Bulut, "Bu adam bilim adamı diye ortada dolaşıyor. Devletin en tepesinden sokaktaki vatandaşına bu zamansız ölüme herkes matem tutarken, bu adam neyin kafasını yaşıyor!  Bu artık çok fazla!" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uzun süre kanserle mücadele ettikten sonra vefat eden Neslican Tay hakkında sosyal medyada gündem olan paylaşım yapan Nevzat Tarhan'a Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan tepki geldi. Bulut, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu nasıl bir kafadır! Bu adam bilim adamı diye ortada dolaşıyor. Devletin en tepesinden sokaktaki vatandaşına bu zamansız ölüme herkes matem tutarken, bu adam neyin kafasını yaşıyor! Bu artık çok fazla! Bu adamın geçmişini araştırın TSK’dan FETÖ’den atılan ilklerden olmasın!" ifadeleri yer aldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan ölümüyle tüm Türkiye'de gündem olan Neslican Tay'ın vefatının ardından şu paylaşımı yapmıştı:

"Neslican Tay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi ölüm bilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm." 

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji bölümünü kazandı.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine 'Demir Kadın' diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği röportajda söylediği; "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle tanındı ve o günden itibaren sosyal medyada büyük destek buldu.