Suriye'de Anayasa Komitesi oluşturuldu

Suriye'de rejimin ve muhaliflerin Anayasa Komitesi konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, sürece katkısı olan Türkiye, Rusya ve İran'a teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Anayasa Komitesi'nin oluşturulduğunu ve ilerleyen haftalarda komitenin Cenevre'de toplanacağını açıkladı. Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de rejimin ve muhaliflerin Anayasa Komitesi konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Güvenilir, dengeli ve kapsayıcı bir komitenin BM denetiminde Cenevre'de ilerleyen haftalarda toplanacağını belirten Guterres, Anayasa Komitesinin siyasi sürecin başlangıcı olması gerektiğini vurguladı. Komitenin oluşturulmasıyla somut eylemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Guterres, sürece katkısı olan Türkiye, Rusya ve İran'a teşekkür etti.

Üçlü Suriye zirvesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de siyasal çözüm umutlarını yeşertecek önemli kararlar aldık. Suriye Anayasa Komitesi'nin oluşumuna ilişkin pürüzler giderilmiştir" demişti. (BM/AA)

Erdoğan, Ruhani ve Putin Fırat'ın doğusu için üç ayrı mesaj verdiErdoğan, Ruhani ve Putin Fırat'ın doğusu için üç ayrı mesaj verdi

Etiketler Suriye Anayasa BM