Leyla Güven’in köye girişine izin verilmedi

Muş’un Varto ilçesine bağlı Kayalıkale köyüne gitmek isteyen Leyla Güven ve kendisine eşlik eden heyete izin verilmedi. Güven’i durduran askerler, gerekçe olarak bölgede operasyon olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Hakkâri milletvekili ve DTK Eş sözcüsü Leyla Güven, HDP Milletvekili Mensur Işık, HDP il ve ilçe yöneticileriyle beraber açlık grevinde yaşamını yitiren Zehra Sağlam'ın ailesine yapmak istediği ziyarete izin verilmedi.

Köye girişleri sırasında askerler tarafından durdurulduklarını ve kendilerine bölgede operasyon olduğu bilgisinin verildiğini aktaran Güven, “Oysa görüyoruz ki araçlar çalışıyor, köyde hayat devam ediyor” dedi.

Güven, Diyarbakır, Antep, Nusaybin, Kızıltepe, Cizre'deki ziyaretlerimizde bir sıkıntı çıkmamasına rağmen atanmış olan Muş Valisi, biz seçilmişlerin köye girişlerine yasak koyması çok keyfi ve özel bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

BABA 'TEDBİREN' GÖZALTINDA

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ise sosyal medyadan Zehra Sağlam’ın babasının gözaltına alındığını duyurdu. Işık, yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven ile Zehra Sağlam’ın köyüne taziye ziyaretimiz hukuksuzca engelendi.

Aile reisi olan baba da “tedbiren” sabahın 6’sında gözaltına alınmış.

Halkımızla bir araya gelmemizi keyfi engelleyenler, korkun! haklıyız ve yargılanacaksınız.” (DUVAR)