ATK: Tahir Elçi cinayetinde delil karartma iddiası doğru değil

ATK, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili soruşturmada delil üzerindeki DNA verisinin rapora geçirilmediği iddiasının doğru olmadığını belirtti. Açıklamada, suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada bir ATK çalışanının ifadesinin kaynak gösterilerek delil karartıldığı iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

'RAPORA GEÇİRİLMEMİŞ DNA VERİSİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Soruşturmayla ilgili delillerin 11 Ocak 2016'de ATK'ye gönderildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üzerinde şarjör, kabza, tetik, sürgü ve fişekler yazılı toplam 5 (beş) adet bulgu zarfı içinden daha önce yapılan inceleme amaçlı uç kısımları kesik eküvyon çubukları ile kan örneği üzerinde DNA incelemesi yapılmış ve eküvyonlardan sadece sürgü olarak isimlendirilmiş olan eküvyonda mukayeseye elverişli olmayan nitelikte DNA elde edilmiş, diğer örneklerde ise DNA tespit edilmemiş ve buna yönelik hazırlanan rapor 15.01.2016 tarihinde Başsavcılığa gönderilmiştir. Dolayısıyla iddia edildiği üzere, tespit edilmiş olup da rapora geçirilmemiş herhangi bir DNA verisi söz konusu değildir. Bu DNA analizlerine ait izolatlar mevzuatımız çerçevesinde laboratuarımızda muhafaza edilmekte olup, gerektiğinde yeniden inceleme imkanı bulunmaktadır."

Tahir Elçi cinayetinde delil karartma iddiasıTahir Elçi cinayetinde delil karartma iddiası

'İFADE YALAN VE İFTİRADAN İBARET'

Tutanaklar, delil fotoğrafları ve laboratuvar verilerinin ile UYAP ve Laboratuar İşletim Sistemi (ALİS) kayıtlarının muhafaza edildiği ifade edilen açıklamada, "Tahir ELÇİ dosyası kapsamında yürütülen soruşturmada Başkanlığımızdan talep edilen incelemelerin tümü bilimsel standartlar çerçevesinde, büyük bir titizlikle yapılmış olup; haber kaynağı olan ilgili çalışanın ifadesi başından sonuna kadar yalan ve iftiradan ibarettir" denildi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK'

İddialarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı aktarılan açıklamada, "Adli Tıp Kurumu olarak ilgili hakkında adli soruşturmayı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme, iftira, Kurum ile çalışanlarını zan altında bırakması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ve idari açıdan da gereğinin yapılacağı hususlarını kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)