Adalar'da ortak ses çağrısı

Adalar'da 21 Eylül Uluslararası Barış Günü beyaz balonlarla barışa çağrı yapılarak kutlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalar Demokrasi Meclisi’nin çağrısı üzerine HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile CHP ve HDP ilçe örgütlerinin yöneticileri ve kitle örgütlerinin temsilcileri Büyükada Saat Meydanı’nda toplandı. Ellerinde barışı simgeleyen beyaz balonlarla meydana gelen Adalılar, yalnızca 31 Mart yerel seçimlerinden bugüne dek demokrasi ve hukukun nasıl ayaklar altına alındığını aktaran bir metin okudular.

Büyükada'da bir araya gelenler HDP'nin Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehirlerine yapılan kayyım atamalarını protesto etti. Burada bir basın açıklaması gerekleştirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "21 Eylül Birleşmiş Milletler’in Dünya Barış Günü ilan ettiği gün. Bu anlamlı günde ne yazık ki hâlâ toplumsal barış beklentilerimiz uzaklara kanat çırpıyor. Çünkü iktidarın toplumun çoğulluğuna, evrensel hak ve özgürlüklere, seçilmiş siyasetçilere, muhalefet partilerine karşı yürüttüğü, demokrasiyi ve hukuku ayaklar altına alan şiddet politikasının ardı arkası kesilmiyor. Sadece 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana yaşadıklarımız, sonucu beğenilmediği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarı...

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin seçilmiş başkanlarının yerine kayyum atanması... CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 2013-2017 arasındaki sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 9 yıl, 8 ay hapis cezasına çarptırılması... HDP’nin eşbaşkanları, belediye başkanları ve binlerce üyesinin hukuksuzca cezaevinde tutulması, daha dün ekonomik kriz üzerine yaptıkları haberler nedeniyle gazetecilerin yargılanması... Ve daha onlarca benzer susturma, sindirme davaları nasıl bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Biz adalılar bu haksızlıklara, hukuksuzluklara, anti-demokratik uygulamalara karşı olduğumuzu ve bu durumun kanıksanmaması, aksine acilen değişmesi için yurttaşlık haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyuruyor ve demokrasi, özgürlükler ve hukuktan yana herkesi bir araya gelerek ortak ses olmaya çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)