Bloomberg davası başladı

2018 yılında yayınlanan bir haber yüzünden yargılanan, aralarında Bloomberg muhabirleri Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç'ın da olduğu 38 kişinin aleyhindeki davanın ilk duruşması bugün görülmeye başlandı. Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni "Muhabirlerimize tam destek veriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bloomberg muhabirleri Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç ve diğer 36 kişi aleyhinde açılan davanın ilk duruşması İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlandı. Mahkeme, sanıkların beraat taleplerini reddetti.

Muhabirler, Ağustos 2018’de Bloomberg’de yayımlanan, 2001 yılından bu yana Türkiye'de yaşanan en büyük kur şokuna yetkililer ve bankaların tepkilerini içeren bir haber nedeniyle yargılanıyor. Muhabirler Türk ekonomisinin istikrarına zarar vermekle suçlanırken, savcılık iki ile beş yıl arası hapis isteminde bulunmuştu.

'MUHABİRLERİMİZE TAM DESTEK VERİYORUZ'

Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait yaptığı açıklamada “İki muhabirimize bugünkü duruşmada tam destek veriyoruz ve gelecekteki aşamalarda da tam destek vereceğiz. Muhabirlerimiz hakkındaki soruşturma, haber değeri olan konularda isabetli ve objektif gazetecilik yaptıkları için açılmıştır. Onların arkasındayız ve basın özgürlüğüne bağlıyız. Umuyoruz ki mahkeme onları aklayarak doğruyu yapacaktır” dedi. Bir sonraki duruşma 17 Ocak’ta görülecek. (Kaynak: Bloomberg)

BDDK: Gazeteci ve yazarlar hakkında suç duyurusunda bulunmadıkBDDK: Gazeteci ve yazarlar hakkında suç duyurusunda bulunmadık