ODTÜ’lü öğrencilerden soruşturmalara tepki

ODTÜ’de KYK yurdu yapımına karşı 128 gündür eylem yapan Kavaklık İnisiyatifi üyeleri ifadeye çağrılan 11 kişinin soruşturmalarını “hukuksuz” olarak niteleyerek, “Arkadaşlarımız hakkında başlatılan hukuki süreç derhal arkadaşlarımızın lehine sonlandırılmalıdır” açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Kavaklık olarak adlandırılan 40 dönümlük arazinin 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) devredilip yurt yapılmak istenmesine tepki gösteren çok sayıda öğrenci, eylemlerini 128 gündür sürdürüyor.

Eylemin 55’inci gününde polisin sert müdahalesi sonucu gözaltına alınan öğrenciler hakkında soruşturma devam ederken 11 öğrenci daha savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

ÖĞRENCİLER İHD ANKARA ŞUBESİ’NDE AÇIKLAMA YAPTI

Soruşturmaları “hukuksuz” olarak niteleyen Kavaklık İnisiyatifi temsilcileri İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. İnisiyatif adına açıklamayı okuyan ODTÜ öğrencilerinden Çağlar Karabulut, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK Genel Müdürlüğü ve ODTÜ Rektörlüğü'nün taraf olduğu ve başından beri tonlarca hukuksuzluğa rağmen infaz edilmeye çalışılan bu projede egemenlerin hukuku da bize karşı kullanmak istediğinin farkındayız. Yasa yapanların yasalara uymadığı, yasalara aykırı işler yaptığı ancak hiçbir hukuki yaptırıma tabi tutulmadığı bu süreç boyunca yasaların ve yasal sürecin gerekliliklerinin yerine getirilmesini isteyen arkadaşlarımızın karşısına karakollar, nezarethaneler, savcılık soruşturmaları ve davalar çıkartılmıştır ve çıkartılmaya da devam edilmektedir” dedi.

‘DERHAL ARKADAŞLARIMIZIN LEHİNE SONLANDIRILMALI’

Gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan 11 kişi için hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden inisiyatifin açıklamasında, “Kavaklık direnişi olarak hukuki sürecin tamamen takipçisi olacağımızı, bu süreç boyunca arkadaşlarımızın yanında olacağımız bilinmelidir. Bu süreçlerden herhangi birinin sonucunda hiçbir arkadaşımızın en ufak bir mağduriyet yaşamasını dahi kabul etmemekteyiz. Arkadaşlarımızın mağduriyet yaşaması halinde direnişimizin kazanıp kaybetmesine bakmaksızın hesap soracağımız ve sürecin peşini bırakmayacağımız bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir. Bu nedenle taleplerimizin arasına bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız. Arkadaşlarımız hakkında başlatılan hukuki süreç derhal arkadaşlarımızın lehine sonlandırılmalıdır” ifadelerine yer verildi. (DUVAR)